Telefonos ügyfélszolgálat: +36 1 345-1591

Polarizált fény kezelési eljárás és prototípus fejlesztése a Tensi Tours Kft-nél

A TENSI TOURS Utazási, Rendezvényszervező, Szolgáltató, Reklám-propaganda Kft. 164.876.095 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból a „Polarizált fény kezelési eljáráson alapuló készülék kifejlesztése az onkológiai terápiás gyakorlatba történő integrálása és sportolók sportteljesítményének növelése, sérülések utáni gyorsabb rehabilitációja érdekében” című projekt megvalósítására. A projekt támogatásának mértéke 66,56%.

 

A projekt célja, építve az eddigi kutatási eredményekre, egy olyan eddig még nem létező polarizált fény kezelési eljáráson és aromaterápián alapuló készülék kifejlesztése, amely alkalmas sportolók sportteljesítményének növelésére, sérülések utáni gyorsabb rehabilitációjára, továbbá onkológiai terápiás gyakorlatba történő integrálásra. A polarizált fény immunrendszerre gyakorolt serkentő hatásán, valamint a vörösvértestekre gyakorolt előnyös befolyásán felül szerepet játszhat a kezelt személy relaxáltsági és pszichés állapota is abban, hogy miként reagál a kezelésre. A szín és aroma terápiával kombinált polarizált fénykezelés hatékonyabbá válhat.

Célunk annak igazolása, hogy a már ismert és elismert hatásokat, milyen módon és mértékben lehet fokozni, ha a teljes test polarizált fénykezelését egyéb érzékszervi behatásokkal is kombináljuk.

A „VÁLLALATI KFI_16” kódszámú pályázati konstrukció keretében megvalósuló projekt 2017. október 1-jén kezdődött meg és várhatóan 2019. szeptember 30-án zárul.